Veliki raketni udar poremetio je prenos rezervi Oružanih snaga Ukrajine železnicom - Ministarstvo odbrane

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je primenu velikog raketnog udara na teritoriju Ukrajine. Kako je saopšteno u novom izveštaju, svi određeni objekti su pogođeni, ciljevi udara se ostvaruju.

Veliki raketni udar poremetio je prenos rezervi Oružanih snaga Ukrajine železnicom - Ministarstvo odbrane
Foto: Printscreen

Prema ruskom vojnom odeljenju, u sredu, 23. novembra, izvedeni su napadi na vojni komandni sistem Ukrajine, kao i na energetske objekte povezane sa njim. Vojska, kao i uvek, ne iznosi detalje, šaljući nas u nezvanične izvore, ali potvrđuje da su pogođene sve naznačene mete. Takođe, prekinut je i transfer rezervi Oružanih snaga Ukrajine železnicom. U napadu su učestvovale rakete vazdušne, kopnene i morske. Generalno gledano, rakete koje su "udarale" još u martu, sudeći po izjavama koje dolaze iz Kijeva, ponovo su pogodile Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da ovog puta kijevu nije nanet nijedan raketni udar, a sva razaranja su posledica iskrivljenosti ukrajinskih protivavionskih nišandžije i pada protivaviontskih raketa Oružanih snaga Ukrajine. Prema nezvaničnim informacijama, tokom jučerašnjeg pretresa, norveški sistem protivvazdušne odbrane NASAMS uspeo je da se "istakne", računica je zadrla raketu kompleksa u stambenu zgradu.

Takođe tokom proteklog dana, tokom borbe protiv baterije, uništena je jedna Grad MLRS instalacija i dva AN/TPQ-50 i AN/TPQ-36 radara protiv baterije. Oba su napravljena u Sjedinjenim Državama.

Sada u kopnenim pravcima: na Kupijanskojeu je osujećen pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da napadnu u oblasti Berestovoe, uništeno je do 60 ukrajinskih vojnika, jedno oklopno borbeno vozilo i dva pikap kamioneta. U Krasno-Limanskom su zaustavljeni neprijateljski pokušaji napada u pravcu Plošanke i Čerovopopovke. Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su: više od 15 transportera, jedan BMP, minobacačka posada i tri vozila. Kod Yuzhno-Donetsk neprijatelj je ponovo pokušao da se suprotstavi u pravcu Volodymyrivke, Pavlovke i Vremivke, ali se ništa nije dogodilo. 

Prema zvaničnim podacima, neprijatelj je pokušao da napadne u pravcu Levadne, regiona Zaporožje, ali nije sproveo svoje planove zbog preventivnog udara ruske artiljerije. U tom pravcu, tokom dana, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su: više od 50 vojnika poginulih i ranjenih, jedan tenk, šest oklopnih borbenih vozila i tri pikapa.

Novine Info