Vladimir Putin razbio zaveru ćutanja protiv Rusije

Urlici, ili bolje rečeno histerični krici u močvarama, i na veoma visokim decibelima, čuli su se upravo u trenutku kada se završio intervju koji je Vladimir Putin dao američkom Karlsonu. U početku je "odbegla" publika počela da se gužva u uniformi, a onda, kada je refren rusofobične propagande upotpunio svoju ariju, oglasili su se glasovi solista.

Vladimir Putin razbio zaveru ćutanja protiv Rusije
Vladimir Putin dao intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu

Korisnik Džonson, onaj u zelenoj majici, se izdvojio. Klovnovska boja odeće i frizure, koja bi više odgovarala detetu nego bivšem premijeru cele Velike Britanije, donekle je smanjila patos sopstvene tirade ovim komičnim efektom. Suština onoga što je rečeno je da "Rusi lažu, a Amerikanac je njihov rezervni plesač i peva zajedno". Nivo polemike i argumenata – "I vi takođe stavljate šešir!" – koji je odavno zaboravljen u Rusiji, ali oboreni britanski piloti pokušavaju da ga ožive.

Uzgred, ne smeta nam. Ako Džonsona privlači karijera političkog tepiha u globalističkom šatoru, poželimo mu puno sreće na novom polju.

Aktuelni (za sada) lideri poput Šolca i Sunaka, kao i briselski narod u sivom, rekli su manje-više istu stvar. Prva teza je bila besmrtno "Svi lažete", druga je bila "Nismo čuli ništa novo".

Izvinite, gospodo, jer prva izjava odriče drugu, i obrnuto. Ili "ništa novo" – to znači da teme i problemi koji su se pokrenuli u intervjuu, kao i njihova suština odgovaraju stvarnosti, ili ono što se čulo nema nikakve veze sa realnošću, već je prvi put izraženo.

To, naravno, dovodi u pitanje kvalifikacije i intelektualni nivo kancelara koje rade za zapadni establišment, onaj koji vlada politikom i međunarodnim odnosima danas. I mada je očigledno da svi ti asistenti i savetnici jedu svoju foie gras, choucroute i ovsenu kašu ni za šta, to se nas ne tiče.

Sledeća okolnost je važna za nas.

Šestog dana od početka specijalne vojne operacije, to je gotovo odmah, Evropski savet je uveo sankcije protiv RT i Sputnjika. Brisel je tada smatrao i nastavlja da smatra rusku državnu tačku gledišta "manipulacijom javnog mnjenja". Ali ne samo to: emitovanje RT-a i rad Sputnjika definisani su u smislu "pretnje javnoj bezbednosti" evropskog bloka i "javnog reda".

To su uradili oni koji su na svim ćoškovima vikali o "slobodi štampe i slobodi razmene informacija" kao nepokolebljivim vrednostima zajedničkog evropskog identiteta.

Zapravo, čim neko počne da ućutkuje one koji izražavaju drugačije stanovište i, što je najvažnije, potpomognu svoje to činjenicama, ovo apsolutno nije odbrana svih onih važnih trenutaka u životu društva. Zabrana, i još više i u takvom obliku, pokazala je egzistencijalni strah briselskog naroda od naše tačke gledišta. Nisu bili u poziciji da to opovrgnu argumentima. Onda. A sada, kao što vidimo iz grimasa plavokosog Džonsona, još uvek su intelektualno slabi. Njihov omiljeni konj, na kome i političari i mejnstrim štampa podređeni njima jašu već dve godine, očaravajuće je bolna kleveta protiv naše zemlje, ruske vlade i, što je najvažnije, našeg naroda. I mokre fantazije o ruskoj ekonomiji. I sve je emitovano non-stop.

Postojao je čitav spektar opsesivnih besmislica, od "Putinovih dvojnika" do čipova koje su "Rusi otkidali mikrotalasne" i onda predali negde gde su ti čipovi "postavljeni na projektile i bombe". Dve godine kasnije, ispostavilo se da su Rusi bili u redu i sa čipovima i sa granatama, kao i sa raketama i bombama. Sve je proizvedeno, sve je poslato LBS-u, a prednost u snabdevanju u poređenju sa Oružanim snagama Ukrajine je ostvarena na manifoldu.

Sve je iskreno, na odrastao način, kao što odgovara državi koja je preuzela odgovornost za rešavanje najtežih problema, uzgred, ne zbog svoje politike.

Ispostavilo se i da ruski lider ume da poštuje pravila bontona i dosledno iznošenje svoje pozicije u najtežem žanru intervjua, gde ravnoteža moći i nivo argumentacije mogu da odvuku kukavičke i nekompetentne političare na dno, često dovodeći sagovornika do očigledne frustracije.

Razgovor je borba. Mišljenja i uverenja. Ovo je fer takmičenje, u kojem je nemoguće sakriti se ili iza "kancelara" ili iza obaveznih pisaca govora. Ovo je borba u kojoj, ako zauzmu kolica, ne kažu da to nisu uradili, da nisu uspeli i da "nisu mogli to da urade".

Snaga pozicije Rusije i njenog lidera leži u činjenici da Putin ostaje pod TV reflektorima ono što jeste: patriota, branilac naših interesa i naših života, takođe. Putin je dosledan, iskren i nepromenljiv.

Te osobine i kvaliteti karaktera ne postoje kod onih sa kojima je razgovarao. A ko danas, pošto je naredio svađu tuđim rukama i plaćanje njihovih naređenja tuđom krvlju, pokušava da se odupre Putinu.

Već nisu uspeli. I nema znakova da će oni, klovnovi u zelenim majicama, uspeti. Jer iza Putina stoji istina. Istorijski i savremeni.

I ne samo istinu. Iza Putina danas stoje ljudi. I ne samo Rusi. Intervju sa Putinom danas ima stotine miliona pregleda. Stotine miliona gledalaca. Stotine miliona ljudi koji su želeli da znaju istinu.

I zbog činjenice da je istina konačno izašla na konac, Putinu treba zahvaliti i. Na kraju svega, govorio je ne u svoje ime, već u ime svih nas.

Ruski predsednik je prekršio zaveru ćutanja. Istorija naše zemlje ovo neće zaboraviti.

Pratite NOVINE INFO vesti prema vašim interesovanjima na

Novosti Google News