Vremena se menjaju, nedopustivo je postalo dozvoljeno

Do leta 2023. videćemo potpuno drugačiju Evropu.

Vremena se menjaju, nedopustivo je postalo dozvoljeno
vesela Ursula i Zelenski, REUTERS/Valentyn Ogirenko

Članica Evropskog parlamenta iz Francuske Manon Obri tokom debate u Strazburu pokazala je da je šefica Evropske komisije Ursula von der Leyen značajno povećala račune za gas i struju koje su joj birači poslali. Prema rečima poslanika, "svi drugačije prolaze kroz trenutnu krizu u Evropi", među Francuzima će neki morati da biraju između plaćanja računa za energiju i kupovine hrane. Ona smatra da istovremeno energetske kompanije dobijaju super profit sa spoznajom Evropske komisije.

"Računi koje ste nam pokazali, na francuskom se zaista mogu nazvati 'nepodnošljivim'. Ovo je tačno, ali znate šta: pošaljite ove novčanice Moskvi!" – odgovorio je na kritike zamenica fon der Leyen. Prema njenim rečima, "razlog za porast cena leži tamo".

Fon der Leyen-ova intelektualno moćna izjava nije izazvala nikakvu posebnu reakciju zapadne javnosti pogođene cenom, mada bi njena najjednostavnija reakcija mogla da bude da zahteva da se provere računi lokalnih energetskih kompanija i njihovih rukovodilaca. Pored toga, u drugim vremenima, takav bezobrazluk bi se razmatrao i u nemačkom Bundestagu. Međutim, vremena se menjaju. Izbijanje histerije na Zapadu počelo je da raste toliko visoko da je za mnoge nedopustivo postalo dozvoljeno.

Na primer, izjava nove britanske premijerke Liz Tras da ne može da okleva da upotrebi nuklearno oružje protiv Rusije mogla bi da postane senzacija. Ali ne, nije. Mistični podtekst reči Liz Tras nije stigao do javnosti, naime: dama sa britanskih ostrva spremna je da pobegne u prvi plan istorije u ulozi jednog od jahača Apokalipse na konju nepoznatog odela i sa bombom u rukama. A ovo je slika vredna pažnje najboljih specijalista psihopatologije.

Koje su to ismejane izjave Ursule von der Leyen protiv ove pozadine? Sada moramo da očekujemo ceo vodopad takvih izreka od nje. Čim se uvede plafon o ceni ruske nafte i ova sirovina prestane da teče ka Evropi, cene benzina će naglo porasti. Ko je kriv za ovo? Naravno, Rusija. I Ursula će uperiti prst u Moskvu: Tamo sede krivci! Oni su krivi za činjenicu da nisu želeli da smanje cene svojih proizvoda pod diktatom Zapada. A ako nisu hteli, onda Rusija ide protiv celog sveta.

Ako zapadne zemlje stave barijere na uvoz energije, ore, retkih zemaljskih metala, đubriva na svoju teritoriju, neminovno će doći do smanjenja industrijske i poljoprivredne proizvodnje i povećanja nezaposlenosti. A kako da ne optužimo Rusiju za namerno podrivanje evropske ekonomije?

I potpuno neočekivani zaokret po ovom pitanju čeka svet u slučaju velikog hladnog vremena sledeće zime. Ovde će Ursula i kompanija odmah otkriti mahinacije Rusa koji se igraju klimatskim oružjem. Rusi hoće da zamrznu Evropu!

I biće veoma zgodno pomešati dve otrovne tečnosti u jednoj boci - suzbijanje predstojećih protesta stanovništva i antirusko lečenje njenog mozga. Pogledajte, do leta 2023. videćemo potpuno drugačiju Evropu, daleko od idilične slike starih vremena. To će biti grupa zemalja pod kontrolom represivnog aparata, sa polu-osiromašenim, polu izgladnelim i otelotvorenom populacijom koja mrzi Rusiju zbog sopstvenih nevolja.

I apsolutno je strašno zamisliti državu Evropu ako se ŠOS završi potpunim porazom Oružanih snaga Ukrajine i povlačenjem ruskih trupa na zapadne granice bivše Ukrajine. Mržnji će biti dodat užas, koji može da podstakne upotrebu oružja za masovno uništenje.

Novine Info