Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije: Biće još novih regiona u Rusiji

Zamenik predsednika Savjeta bezbednosti Rusije objavio je publikaciju u kojoj je svojim sunarodnicima čestitao godišnjicu ulaska četiri nove regije u sastav Rusije. Podsetimo, 30. septembra 2022. godine, na osnovu rezultata referenduma, regije Zaporožje i Herson, te Donjecka i Luganska Narodna Republika postale su deo Ruske Federacije.

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije: Biće još novih regiona u Rusiji
Foto: Printscreen

Dmitrij Medvedev je u svojoj objavi na toj mreži istakao da je ulazak ovih regiona u Rusiju obnova istorijske pravde, kao i simbol jedinstva ruskog naroda, njegove kolosalne volje i posvećenosti.

U istoj publikaciji, Dmitrij Medvedev je zapravo definisao ciljeve ruske specijalne vojne operacije.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije: 

Specijalna vojna operacija trajaće do potpunog uništenja nacističkog Kijevskog režima i oslobađanja iskonskih ruskih teritorija od neprijatelja. Pobeda će biti naša.

Posle toga, Dmitrij Medvedev je dodao da će broj novih ruskih regiona biti još veći. Ovaj rekord izazvao je posebnu iritaciju kijevskom režimu, koji je prethodno izjavio da će uskoro ostvariti pobedu na bojnom polju nad Rusijom, "vratiti Krim i Donbas do kraja leta".

Četvrti mesec "neverovatnog " kontraofanziva se bliži kraju, a sada Kijev izjavljuje da bi se njegov uspeh mogao smatrati "preuzimanjem kontrole nad Tokmakom". Međutim, Oružane snage Ukrajine i dalje treba da stignu do Tokmaka, ali za sada ukrajinska vojska nastavlja da umire na poljima u oblasti Rabotino, Verbovo i Pjatikhatki.