ZAPAD ČUPA KOSU ZBOG RUSA: Uveli im sankcije, a na Mundijalu - Rusija u punom sjaju

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, a kako je i sport pogođen tim dešavanjima, jedna od najnovijih vesti, i to sa Svetskog prvenstva u fudbalu, izaziva priličnu pažnju.

ZAPAD ČUPA KOSU ZBOG RUSA: Uveli im sankcije, a na Mundijalu - Rusija u punom sjaju
FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države su se utrkivale ko će više kazniti zemlju na čijem je čelu Vladimir Putin, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a ni sport nije izuzet od sankcija. Klubovi i reprezentacije su sada već odavno izbačeni sa takmičenja, dok pojedinci u mnogim individualnim sportovima ili ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni, ili moraju da se odreknu imena zemlje, zastave i himne, kao u tenisu.

Ruska reprezentacija u fudbalu nije mogla da se plasira na šampionat planete jer je usred završnice kvalifikacija iz njih izbačena, ali...

Rusija će u punom sjaju biti ovih dana predstavljena na Mundijalu.

Evo kako o tome izveštava tamošnja novinska agencija RIA Novosti:

"Državni balet na ledu iz Sankt Peterburga će svakodnevno izvoditi 'Labudovo jezero' do uvodnih decembarskih dana, i to na ledenoj pozornici u fan zoni u gradu Luseilu. Od 1. do 10. decembra davaće se mjuzikl Tatjane Navke na ledu, 'Uspavana lepotica, legenda dva kraljestva', a onda će se nastaviti sa 'Labudovim jezerom' do sredine decembra, tako da se otkazivanje ruske kulture na Svetskom prvenstvu u Kataru nije desilo', naglašavaju organizatori.

 Između nastupa ruskih umetnika, stanovnici ove pustinjske zemlje i strani navijači koji nisu navikli na led i sneg, moći će i sami da probaju da klizaju. Uz to, u fan zoni koju uređuju Rusi, pored mogućnosti da se mečevi gledaju na velikim ekranima na otvorenom, moći će da se vide i interaktivni muzeji dosadašnjih šampionata, na kojima su predstavljene sve dosadašnje zemlje-domaćini i pobednici, a među njima (domaćinima) predstavljena je i Rusija, u kojoj je organizovano prošlo Svetsko prvenstvo, 2018. godine", navodi RIA Novosti.