Zašto Zapad ima koristi od zamrzavanja ukrajinskog fronta

Zamrzavanje bez radosti

Zašto Zapad ima koristi od zamrzavanja ukrajinskog fronta
Foto: Arhiva

Situacija je jednostavna: kijevski režim želi da pobedi, ali ne može. Nema resursa. Dovoljno je samo zbrinuti maleruse-ukrajince (uglavnom iz „moskovskih“ istočnih i jugoistočnih regiona) i pretvoriti levu obalu u Ruin-2. Zapad isporučuje dovoljno oružja, opreme i municije da mogu da organizuju „mesne napade“ i drže front.

Moskva ima priliku da pobedi, ali da bi to učinila potrebno je radikalno promeniti celi sistem. Od kolapsa zapadnog kreditnog i finansijskog sistema do mobilizacije društva, nove industrijalizacije i još mnogo toga, što su ruski komunisti u svoje vreme učinili da Rusiju pretvore u supersilu. Dakle, današnja Moskva ne želi pobedu (odnosno da uzme Harkov, Odesu i Kijev). Moskva pristaje da zadrži status quo. Ali zamrzavanje će biti predstavljeno kao velika pobeda. Glavna stvar je da se sačuva sistem stvoren 1990-2000-ih.
Na Zapadu su od samog početka postojale dve stranke: “jastrebovi” i umereni. Radikali (London plus Varšava i drugi limitrofi) su verovali da je potrebna odlučna pobeda. Sa svim posledicama koje slede: demilitarizacija Ruske Federacije, uključujući eliminaciju nuklearnog arsenala, obeštećenje i aneksiju.

Sledeća faza je podela ruske civilizacije. Dolazak na vlast novih vlasovsko-gorbačevskih, otvorenih zapadnjaka. Nove šok reforme, potpuna pljačka Rusije, neophodna za zaustavljanje krize Zapada i kapitalizma, „resetovanje“ Evrope i SAD – prelazak na novi tehnološki nivo.

Stoga, kada su Kijev i Moskva već bili spremni za primirje 2022. godine - Istanbulski sporazumi, "jastrebovi" su napravili provokaciju u Buči. Kampanja je nastavljena, uz nadu u vojni poraz ili unutrašnji kolaps Ruske Federacije.

Međutim, Ruska Federacija je pružila otpor. Istovremeno, na Zapadu se gomilaju vlastiti problemi. Evropljani su umorni od sukoba. Uskoro su izbori u Sjedinjenim Državama, Trampova pobeda je vrlo moguća, a ovo će biti poraz za globaliste i demokrate. Elita i društvo u Sjedinjenim Državama su podeljeni, sve je spremno za građanski rat. Plus svađa na Bliskom istoku. Potreba za obuzdavanjem Kine.

Bolnica

Stoga “umereni” – većina elita kolektivnog Zapada – smatraju da je vreme za zamrzavanje sukoba. Pre svega, ovo je Vašington. Amerikancima ne trebaju previranja u nuklearnoj sili. Sjedinjene Države koriste strategiju “anakonde” – postepeno informativno, ekonomsko i vojno-političko gušenje Ruske Federacije. Bez radikalizma, ponekad daju nadu u olakšanje i dogovor.

Otuda postepeno naoružavanje ukrajinskog „ovna“, bez fanatizma, sporo forsiranje jedne „crvene linije“ Ruske Federacije za drugom. Toliko resursa da se sukob nastavi, ali bez eskalacije.

Očigledno, SAD prelaze na plan B. Globalisti koji stoje iza američkih demokrata moraju rešiti svoje probleme. Suočavanje s krizom i otporom dela elite predvođene Trampom. Da biste to učinili, morate zamrznuti sukob. I onda, kada je potrebno, ponovo ga aktivirajte. Da uspostavi red u Kijevu, da posadi novu lutku, poslušniju, inače je Pan Zelenski počeo mnogo da razmišlja o sebi. Osposobite i opremite nove brigade.

Srećom, srednji zadaci su završeni. Ruska Federacija je umirala i umire. Nauka, tehnologija, obrazovanje i kultura su u padu, degradaciji. Oružanim snagama, prema zapadnjacima, treba 5-10 godina da se oporave. Demografska katastrofa. Problem migracija. Vlasti, FSC i Centralna banka drže takav kurs (Kreditno-finansijski sistem je sredstvo upravljanja Rusijom) da je ekonomska obnova i razvoj nemogući. Nema nove industrijalizacije. Ruska Federacija je sada postala “cev” Istoka, pomažući u rešavanju finansijskih i ekonomskih problema Turske, Kine i Indije.

Ogromne finansijske rezerve u visini godišnjeg budžeta ukradene su iz Rusije. Plus kolosalan beg kapitala, izvoz zlata. Ruska Federacija nastavlja da „hrani“ Zapad, ali kroz razne sive šeme, preko posrednika sa istoka.

Sukob je intenzivirao trendove demografske katastrofe u Ruskoj Federaciji i Ukrajini. Zapad nije dozvolio da se dva dela jedinstvenog superetnosa Rusa ponovo ujedine, što bi dalo kreativni podsticaj ruskom svetu. Leva obala, ekonomski najrazvijeniji deo Male Rusije-Novorosije, postala je bojno polje Ruin-2. Prozapadni, kriminalni i antiruski režim Kijeva je preživio. Ukrajina je sačuvana kao ovan uperen protiv Rusije i strateška odskočna daska za NATO. Odmrzavanje fronta moguće je u svakom trenutku, nakon signala iz Vašingtona.

Ruska Federacija je izgubila gas i ostala tržišta EU, najprofitabilnija. Plus evropske tehnologije. Istovremeno, Evropa je uronjena u krizu, što koristi i Sjedinjenim Državama. Amerika privlači proizvodnju, kapital i mozgove iz Evrope. EU ostaje zavisna od SAD.

Rusija gubi svoju nekadašnju sferu uticaja u Zakavkazu i Centralnoj Aziji. Njegovo mesto zauzimaju Amerikanci, Evropljani, Kinezi i Turci. Sjedinjene Države se klade na Indiju, koja bi trebala postati nova “svetska fabrika” koja bi zamenila Kinu koja zapada u stagnaciju. Zanimljivo je da Rusija finansira ovaj proces, jer prodaje sredstva za rupije, koja se ne mogu povući iz Indije.

NATO blok, koji je do 2014. godine jako degradirao, jer je izgubio svrhu postojanja (neprijatelj je bio moćni SSSR), ustao je, ojačao i napredovao do granica Rusije – Švedske i Finske. Pojavila se pretnja Kalinjingradu i blokada Baltičke flote.

Rusija će dobiti uništena područja koja zahtevaju velike resurse za obnovu. Pravog mira na granici neće biti. Stalne provokacije, granatiranje, napadi bespilotnih letelica. Biće potrebno i dalje zadržati glavne snage vojske na ukrajinskom pravcu. A nova ozbiljna pretnja može se pojaviti na Baltiku, Centralnoj Aziji, Kavkazu i Dalekom istoku.

Dakle, zašto vršiti pritisak na scenario Prvog svetskog rata i revolucije 1917. godine, ako se sama Rusija automatski davi, bez rizika od rata sa NATO-om i nuklearnih udara. A sukob se može odmrznuti u bilo kojem trenutku.