ZATVOREN STARAČKI DOM GDE JE PRETUČENA BAKA! Medicinske sestre maltretirale stariju ženu, inspekcija stavila katanac

Domu za stara lica u Peći “Orenda” oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu pre nekoliko dana.

ZATVOREN STARAČKI DOM GDE JE PRETUČENA BAKA! Medicinske sestre maltretirale stariju ženu, inspekcija stavila katanac
Tweet/rođenNAOPAČKE

Domu za stara lica u Peći “Orenda” oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu pre nekoliko dana. Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje koja je održala hitnu sednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu “Orenda”. Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi delatnost pružanja socijalnih usluga.

"Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu “Orenda” u Peći inspekcija socijalne službe je odmah izvršila uviđaj i intervjuisala osoblje centra i svedoke slučaja", navodi se u saopštenju ministarstva finansija.

Da podsetimo, medicinske sestre u Domu za stara lica u Peći, "Orenda", pretukle su jednu baku. One su potom uhapšene, a onda su usledili novi snimci iz Doma za stare u Peći.

Novine Info/Kosovo Onlajn